Den svenska matresan
Hur blev köttbullar Sveriges nationalrätt? Hur gick det till när tacofredag blev en ny tradition och varför heter det sju sorters kakor? Det - och mycket mer - försöker vi ta reda på i Den svenska matresan där vi går på djupet i svensk matkultur - från smörgåsbord till sushi. Med Hanna Svensson, gastronom och måltidskreatör och Elin Blomquist, sommelier och vininköpare. Följ med på resan du också!
Senaste avsnittet
Avsnitt 33 - Skolmat (28.11.2025)
Tidigare avsnitt
- Avsnitt 32 Ostkaka
- Avsnitt 31 - Insjöfisk
- Avsnitt 30 - Smörgåstårta
- Avsnitt 29 - Husmanskost
- Avsnitt 28 - Kroppkakor och palt
- Avsnitt 27 - Svamp
- Avsnitt 26 - Kaffeost och äggost
- Avsnitt 25 - Kräftskiva
- Avsnitt 24 - Svenska bär
- Avsnitt 23 - Picknick
- Avsnitt 22 - Sill och strömming
- Avsnitt 21 - Surdeg
- Avsnitt 20 - Grillat
- Avsnitt 19 - Ägg och påsk
- Avsnitt 18 - Cajsa Warg
- Avsnitt 17 - Svenska ostar
- Avsnitt 16 - Punschrulle och punsch
- Avsnitt 15 - Semlor
- Avsnitt 14 - Vegetariskt
- Avsnitt 13 - Gröt
Andra poddar
-
Easy German: Learn German with native speakers | Deutsch lernen mit Muttersprachlern
-
Avbockat - Podcasten med den långa listan
-
Kaos, kärlek och koffein - en podd om funkislivet
-
one last shot
-
Fallen jag aldrig glömmer
-
Dela en flaska med Alf & Petter
-
Dialogiskt
-
Sexnoveller Deluxe
-
Det Ringer In!
-
Intermediate Spanish Podcast - Español Intermedio
-
Heavyweight
-
Olsson Systrarna
-
The Radiophonic Broadcast
-
Vin for begyndere
-
Historien Om
-
The Plot Thickens
-
SvD Dokumentära berättelser
-
Mathilda och Andrea
