
Den svenska matresan
Hur blev köttbullar Sveriges nationalrätt? Hur gick det till när tacofredag blev en ny tradition och varför heter det sju sorters kakor? Det - och mycket mer - försöker vi ta reda på i Den svenska matresan där vi går på djupet i svensk matkultur - från smörgåsbord till sushi. Med Hanna Svensson, gastronom och måltidskreatör och Elin Blomquist, sommelier och vininköpare. Följ med på resan du också!
Senaste avsnittet
Avsnitt 27 - Svamp (05-09-2025)
Tidigare avsnitt
- Avsnitt 26 - Kaffeost och äggost 22-08-2025
- Avsnitt 25 - Kräftskiva 08-08-2025
- Avsnitt 24 - Svenska bär 27-06-2025
- Avsnitt 23 - Picknick 13-06-2025
- Avsnitt 22 - Sill och strömming 30-05-2025
- Avsnitt 21 - Surdeg 15-05-2025
- Avsnitt 20 - Grillat 01-05-2025
- Avsnitt 19 - Ägg och påsk 17-04-2025
- Avsnitt 18 - Cajsa Warg 03-04-2025
- Avsnitt 17 - Svenska ostar 20-03-2025
- Avsnitt 16 - Punschrulle och punsch 06-03-2025
- Avsnitt 15 - Semlor 20-02-2025
- Avsnitt 14 - Vegetariskt 06-02-2025
- Avsnitt 13 - Gröt 23-01-2025
- Avsnitt 12 - Nyårsmiddag 26-12-2024
- Avsnitt 11 - Lussekatt och pepparkaka 12-12-2024
- Avsnitt 10 - Glögg 28-11-2024
- Avsnitt 9 - Prinsesstårta och svenska bakelser 14-11-2024
- Avsnitt 8 - Rotfrukternas förlovade land 31-10-2024
- Avsnitt 7 - Pizza 17-10-2024