Lilla Surdegspodden

Lilla Surdegspodden

Lilla Surdegspodden: en podcast för alla som älskar bröd, värdesätter hantverk och vill lära sig mer om surdegens fascinerande värld.

Lilla Surdegspodden är där vi (Tess och Mattias) pratar om surdegsbröd och allt därikring. Surdeg, starter, mjöl och bulk jäsning är ämnen som ligger oss varmt om hjärtat. 

Tess driver Lilla Surdegsbageriet och bakar och säljer äkta surdegsbröd. Mattias, han äter.

Mer om oss hittar du på https://lillasurdegsbageriet.se och hrrps://lilltorp.nu.

Senaste avsnittet

Begrepp och termer inom surdegsbakning vi förklarar (17-10-2025)

Tidigare avsnitt

  • Stora frågeavsnittet om starter och surdegsstarter 08-10-2025
  • Hur gör jag min surdegsstarter starkare? 30-09-2025
  • Om jag ska baka ett rent vetebröd måste min starter vara helt på vete då? 28-09-2025
  • Tangzhong, höghydrerade degar och beredskapsbrödet 18-09-2025
  • Tess är känd från podden och byter bröd mot gässlingar 10-09-2025
  • Så blir ditt bageri livsmedelsgodkänt 28-06-2025
  • Trendspaning om naturliga mjöler och croissant brödet 14-04-2025
  • Vad är fuktigt, mörkt, tungt och har hela kärnor i sig? 30-03-2025
  • Provsmak, provbak och äppelsmak 16-03-2025
  • Jäskorgens betydelse för surdegsbröd 23-02-2025
  • Tre tips till nybörjaren som vill baka surdegsbröd 03-02-2025
  • Oika sätt att mala mjöl 27-01-2025
  • Vete, Salt, Bassinage och Experiment 14-01-2025
  • Salt dödar inte jästen i din surdeg 12-01-2025
  • Lilla Surdegsbageriet sammanfattning 2024 och vad händer 2025 05-01-2025
  • Tråddragare Trender Pål Svensson och surdegsströbröd 26-12-2024
  • Kajsa Kavat och Tess gillar inte processat kli 15-12-2024
  • Starkare gluten och bättre jäskraft med tvåstegsmatning 09-12-2024
  • Kajsa Kavat Julmarknad 02-12-2024
  • Serratia Marcescens - därför blir din surdeg rosa 26-11-2024

Andra poddar

Radio Sverige App

Radio Sverige App

Installera Radio Sverige gratis på din smartphone och lyssna på dina favorit radiostationer online.
Lyssna på Radio Sverige i appen